Livet med Zæcar & Zara

fredag 26. november 2010

Opptrening!


Siden bildene av hofter, knær og rygg var perfekte, blir det fokus på muskler og opptrening.
Zara har nok tatt en "bambi på isen" og fått en muskel strekk på inn siden av låret(totalt 3 muskler med høy tonus), som igjen fører til at hun jukser når hun går. Dette fører også til problemer på høyre skulder.
Treningsopplegget ble vann tredemølle og massasje. Første besøk hos kiropraktor og massør, viste høy tonus i musklatur i venstre bakben, mer muskler på høyre bakben. (Venstre bakben hadde 26cm og høyre bakben 28cm.)
I vann tredemølle kan ikke hundene jukse og de blir tvunget til å gå riktig. Dette er tungt og hun blir sliten. Det er bedre å gå i trav, så da prøver hun ikke å jukse. Frøkna fant raskt ut at hun kunne gå langs kanten og ikke på båndet.
Hun har tre økter, og etter på er det massasje.

Besøk to var musklaturen mye bedre, og høyre bakben var gått ned til 27cm. Hun hadde heller ingen "slark" i venstre bakben når hun gikk. Grunnen til det er at hun har hatt båndtvang i 5 uker, og fått massasje hver dag.

Kiropraktor regner med at hun vil trenge totalt 4 treninger, før hun blir bra. Uten om vann tredemølle, får hun massasje hver dag og skal fortsette med båndtvang.

Håper virkelig at dette ikke tar lenger tid, og at vi kan oppheve båndtvangen snart! "El proppelo" har full ladet batterinene lenge nok nå syns jeg, Zara er nok også veldig enig i det!

Vi lengter etter hundegalskap i skogen!!!

1 kommentar:

  1. Ojda, har hun vært uheldig? Bra at hun får god trening og er klar for å ha ett "fritt" hundeliv igjen.

    SvarSlett