Livet med Zæcar & Zara

søndag 31. oktober 2010

Hundelivsmessa og spor!




I går var jeg og Zara på hundelivsmessa. Messa har jo blitt dårligere for hvert år, men fin miljøtrening.
Var veldig spent på hvordan "El proppello" skulle takle dette, men hun tok det veldig med ro. I køen inn satt hun ved siden av meg, mens det var hunder på alle kanter. Inne i hallen gikk hun mye fot med kontakt, men det var også veldig mange som måtte hilses på. Litt stress ble det etter en stund, så da ble det inn i bilen for en pause.
Det ble ikke så mye handling, flink var jeg;o) 4 pakker bæsjeposer og en dra leke som skulle tåle ALT! FEIL!!! Etter at frøkna hadde terorisert denne stakkars kaninen i 15 min, var pipe lyden borte og den var et øre mindre. Så da ble den beslaglagt og lagt i skapet. Noe Zara syns var veldig dumt, derfor gikk hun å hentet den. En stolt og fornøyd frøken kom løpende inn i stua med fangsten;o) Da ble den byttet med pølse bit, og lagt høyt oppe!

I dag har jeg og Lisbeth trent spor. Det ble lagt tre spor, med ligge tid på over en time.
Første gang for Zara at noen andre går sporet, så hun var litt usikker i starten. Når hun skjønnte at det gikk ut på det samme gikk det fort. Sporet var med terreng skifte og to vinkler, noe som ikke var noe problem. Denne gangen lå det ball ved sporslutt, noe som er mer gøy enn pølse biter.

Det er en stund siden Zæcar hår gått spor, så han var litt forsiktig i starten. Men med støtte kommer tempoet også. Midt i sporet ble vi litt i tvil hvem vei sporet gikk. Zæcar var veldig bestemt på en vei, og det var det som var rett. Her lærte jeg at, det lønner seg og stole på hunden!!!
Denne avsporingen gjorde ingenting for fokuset til Zæcar, han gikk videre i sitt foriktige tempo. Ved Zæcar sitt sporslutt er det selfølgelig pølse biter;o)

1 kommentar:

  1. Vi var og på hundemessa, synd vi ikke traff hverandre da. Så flinke de er til å gå spor :) det er så artig å se hundene jobbe seg frem til målet. Asaja og Krypto er og store spor-entusiaster.

    SvarSlett